Vilken smak väljer du?

Helg igen och inget får man gjort. På fredag är det tenta, så helgen är egentligen tänkt att helhjärtat förkovra sig i bergarternas mystik. dock är dessa inte lika mystiska och spännande som jag försöker övertala mig att de är. Dessutom är det himla svårt att plugga när det är det ENDA jag har inplanerat. Had varit en helt annan sak om hästen hade varit här uppe nu, då blir  det mer effektiv tid så att säga. Har hittils inte satt foten utanför dörren så det är ju ev. en spännande sak ag skulle kunna prova på i väntan på att det blir roligt att plugga.

En liten hemresa är inplanerad inom snar framtid. När är dock osäkert pga av alla problem det har varit med Sindris träning därhemma. För jag kanske ska göra det officiellt nu: Jag kanske inte har en häst så länge till.

Tanken är skrämmande då jag är en människa som är så van att bygga mitt liv runt någonting. Jag behöver ha något som jag MÅSTE göra, annars mår jag konstigt. Som nu. Jag behöver tvingas ut i ur och skur. Bäst är det när det spöregnar, är skitkallt eller jag är jättetrött och verkligen inte vill ut och träna hästskrället. När jag är klar då och inser att både hästen och jag har varit duktiga, först då är det värt det. livet blir spännande och hårt i en bra kombination.

Innebandyn hade exakt samma effekt. Jag var tvungen att gå på träningarna. Fast jag ibland inte ville. Sen när "the feeeling" kom då var det som sagt värt allt slit.

Nu las ju innebandyn ner för att jag satsade på hästarna. Skulle jag sälja Sindri skulle jag stå utan den där extrakryddan. Naturligtvis skulle jag börja leta en ny häst, men tanken slår mig såklart alltid. Är det värt det? Jag lägger otroligt många timmar och så mycket pengar på något, då vill man känna att det är värt det. det har varit värt det med Sindri, jag har lärt mig så mycket. Men vill jag hoppa på karusellen igen? jag skulle kunna flytta in till stan, och lugna mig med hästarna tills jag har tid, lust och råd.

Så jag står här i en smärre identitetskris. Satsa allt? eller inget.

Det hela känns lite som om jag väljer mellan naturell yoghurt (sälja och lugna ner mig med hästeriet ett tag) eller jorgubbsyogurt (sälja och köpa en ny).

Med naturell yoghurt blir det liksom inga överasskningar. den är tråkig och tam, men man blir inte obehagligt överrasskad eller besviken.

Med jordgubbsyoghurt blir det lite mer spännande och varierat. Ibland får man en slät sked men ibland får man en god jordgubbsbit. Men ibland är jordgubbsbitarna obehagliga, klumpiga och smakar ruttet. None

fjortislista


da car!

Jag har trist (fel. jag pluggar) och ctrl c:ar hennes senaste blogg inlägg. Men jag tror jag ändrar hennes svar....de överensstämmer inte riktigt med mina=)

Sandra in på huden.

Favorit
Rum hemma:
räknas stallet som ett rum? Om inte....toan=)
Typ av musik: det går i perioder.
Månad: april, maj
Mat: fisk i alla former men mest i själva orginalfodralet
Dryck:  kolsyrat vatten
Godis: just nu är jag inne på lakrits och sodapops
Tidning: Islandshästen
Film: Ice age 1 och 2!

SENASTE:
Film du såg..

..på BIO: Batman
..på DVD: Daghemmet, såg den för andra gången idag då jag missade o kolla på själva filmen sist=)
..på TV: man kollar inte på film på tv. det är reklam
Låt du hörde: yes- coldplay
Mat du åt: pasta m skinksås
Dryck du drack: kaffe
Resa du gjorde: från umeå til långviksvallen....nyss
Gången du grät: i lördags över kukhästen
Gången du skrattade: när Verner ringde nyss
Telefonsamtalet du fick: Verner
Förälskelsen: Sindri!


SENASTE PERSON SOM:

Sov i din säng: i min "nya" 80cms tältsäng får bara jag plats=)
Såg dig gråta: Hmm....mamma
Fick dig att gråta: Bajskorvsskallen som aldrig mer är värd en tår.
Fick dig att skratta: Veronica. Skrattmaskinen
Du gick på bio med: Johan=)
Du gick på stan med: anneli
Ringde dig: Veronica. Hallå det där har jag svarat på!
Skickade ett sms till dig: Emilie
Du delade en drink med: Anneli
Skällde på dig: mamma...


DE SENASTE 24 TIMMARNA, HAR DU:

Gråtit? nej
Skrattat? ja
Sjungit? När man är själv i bilen skriker man ut sina skills
Köpt någonting? glass
Sagt "Jag älskar dig"? nej
Träffat någon ny person? nej, inte direkt
Saknat någon? ja
Kramat någon? nej
Kysst någon? nej
Ätit? ja


RELATIONSFRÅGOR:

Har du nånsin varit kär i någon du inte kunnat få? men 100gånger
Vill du gifta dig? vilken med två xkromosomer vill inte det?
Vill du ha barn? vem vet
Vem var din första bästa kompis? Emilie
Vem var din första förälskelse?  Kristoffer Gustafsson. jag var fem=)
Har du någonsin sagt "jag älskar dig?" ja
Har du någonsin sagt "jag älskar dig" och menat det? ja
Vem kan du säga att du har bäst relation med? Veronica


EXTRA STUFF:
Är du ensam just nu? ja
Vad är du mest rädd för? att inte vara lycklig
Vem/Vad hatar du verkligen? bananer och christer sjögren
Kör du bil? japp 
Dricker du? när tillfälle ges
Tar du droger? nej
Har du ett jobb?
japp. i stallet
Är du ett hälsofreak? en gång var jag det, men det var långt innan jag lagade min egna mat=)
Gillar du att ha folk omkring dig? både och, det beror nog en hel del på
Vilka låtar fastnar ofta i ditt huvud? de sämsta
Har du någonsin drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag? jag har drömt sanndröm, ja

Steriotypisassan

I tisdags ringde terroristen Åsa från Island och
sa: sandra kom hit. du måste komma på rettin, det blir askul(fårinsamlingen, the big partytime!). Jag frågade artigt när den var och hon sa: på lördag, Boka in flyget på torsag. Typiskt islänningar att ha framförhållning...=)

Tror ni inte på faan att det var jag som satt och kikade biljetter sen? en unik övertalningsförmåga i kombination med att det var ÖN som lockade. Men de kostade 5000kr och lägger man på tåg på det så har vi förbrukat hela studiebidraget typ...

I helgen blev det en del vilt festande... och en del bakistid. Men att vara bakis har tagits till helt nya dimensioner, det behöver uppenbarligen inte vara så förfärligt. Ta åt dig...=).Tror att denna helgen blir lite lugnare, fast å andra sidan lovade jag mig själv att jag skulle vara mer social detta året. Jag vill bara vara hemma o mysa liiite här ute på vischan dock, har varit en del rännande på senaste tiden. Tack fula röda audi för att du finns! Malin och Kaare kommer ju dessutom hit i helgen och ska ha kuser. Då kommer Sindri få sin dom. Mer om det senare, detta råkar vara min allför svaga punkt just nu. Vill inte alls tänka på hur det här kommer att sluta. Det ser inte allt för ljust ut.


Nu har vi seriöst börjat hugga i sten på skolan. Jag tycker ju precis som allt annat skogsmulligt vi håller på med att det är kul. Dagens övning ledde till at jag sprang runt och kikade på stenar.....i asfalten på vägen hem=). Jag är glad att jag gillar det jag gör=). Har tom pluggat idag.

Bristen på intressant hästmaterial på gården har lett till att mina vanliga sysslor som att rida VARJE dag helt har bytts ut. Eftersom jag är lite av en överaktiv bordercollie som blir knäpp av att inte sysselsättas (biter på skor, pissar på golvert, går runt i cirklar....osv) så har jag blivit illa tvungen att hitta nya sätt att tömma hjärnan på. I sådana här stunder saknar jag innebandyn sjukt mycket--->ge mig en boll att jaga. De nya sätten innefattar bla att springa (kors i taket). Det tar emot nåt otroligt, mest psykist (himla islänningar som bankat in i mitt huvud att måste man sysselsätta sig med så meningslösa saker som att gå och springa har man ALLDELES för lite jobb). Vi får dock se hur länge mina benhinnor håller innnan de säger "fuck you, du kan gå och bli fet och steriotopiserad".

Nä nu måste jag sluta att vara klämkäck och göra nuckiga saker som att plugga och springa.

Här ska glos på tv o fisas.

So long!


Går det inte bra med min älskade Sindri blir jag ett sånt här EMO.

kveikja startarinn!

Nu mina kära vänner I´m I shooting igen! Det har liksom inte gått att uppdatera bloggen i sommar. Fysiskt omöjligt, vi har ju inte internet än hemma i jämtland.....

Sandras sommar 2008
In sweden we call it PUNKTFORM:

  • Underbara vackra Sindri spenderade sin allra första sommar i Sverige. Vi kom i sommras in i en ny utbildningsfas och har bråkat med varandra som ett gaggigt gammalt skilsmässopar. Tölten står nu på farstun och fryser och vill in.
  • Veronica aka. högrabenet och jag inledde en "verner o sassan"-sommar. Det blev många kvällar vid verrans köksbord filosoferande över big problems. Allt var som förr men i ny tappning. Vi mognare, problemen djupare, känslorna större. Höjdpunkten var när vi tog vågra hästar, packade ryggsäcken full med systembolagets guld och gav oss ut i skogen för att förfesta till häst. Du som alldrig varit full i sadeln- try it!!!
  • Jag utmanade ödet genom att bo hemma och uppleva flashbacks från året efter studenten. Man blir självmordbenägen bara av att komma ihåg...
  • de vita pillren kastades i papperskorgen en gång för alla. jag är frisk.
  • På en sten i en ström utmanades ödet. Det ledde till smärtsamma följder. Något avslutades och något föddes. Jag tog ett beslut, som aldrig kommer att ändras. Nya tider nu.
  • Tangentbordet hemma på gullvivevägen löpte amok och blev storproducerande. Det blev många, långa kvällar där ensamheten som lätt uppkommer hemma i hålan botades av skratt, by me men med tillhörande producent. Plötsligt blev jag varm.
  • Ön i mitt hjärta besöktes. Det var hästar, öl och kärlek. Med hem tog jag en tiolitershink med tårar. Jag föddes på den där ön.
  • Jag kuggade min första tenta, ever. Aldrig har jag varit så glad över en sån konstig sak. för tre år sen hade det varit annat. Nu skrev jag om den och klampade vidare.
  • Gamla syften kom tillbaka. Sådana som runnit bort i vårens smärta och förvirrning. Rinner bort med regnet nu.
  • Viktigaste punkten. Stordåd skedde bakom hjärnbalken de otalaiga timmar jag bara låg i gräset på en äng, med Sindri löst betande runt mig. Jag har rak rygg igen.