Reykjavik by night

Reykjavik by night Efter att ha varit på den här ön föskämt länge och ofta utan att jag någonsin har besökt Reykjavik by night är ju rent ut sagt pinsamt. Reykjavik sägs vara en av europas bästa partystäder,vilket gör det hela ännu mera oförlåtligt. Veronica och jag fick äntligen tummen ur vi snyggade upp oss tog landcruisern. Bilen skulle bli vårt färdmedel, vår förfestplats och vårt hotell. Med en luftmadrass går det förvandla en bil till ett 2stjärningt hotell. Vi parkerade utanför kyrkan, och eftersom vi ställde oss vid några buskar så hade vi också en toalett. Ska du nån gång övernatta i reykjavik så rekomenderas helt klart kyrkan! Inga våldtäcktsmän så långt ögat kunde nå och "hotellet" låg nära själva city. Men det bästa av allt med att bo vid ett stort kyrktorn är att det är lätt att hitta hem igen, hur virrig man än är =).

 Vi bestämde oss för att ta en fördrink i bilen för att sedan gå vidare till en trevlig pub för att äta och förfesta lite där. Men av någon anledning var det så mycket drag i förfesten i bilen (ja det vara BARA Veronica och jag) att vi blev kvar i 2 timmar. således blev det inte heller någon middag denna kväll, det glömde vi bort som vanligt=S. Efter en ordentlig grund traskade vi tillslut ner till stadens kärna. Där är alla uteställen samlade på ungefär samma gata. det är gratis inträde överallt, så halva kvällen gick åt till att driva runt mellan olika mysiga pubbar. Det var en av de absolut roligaste festkvällarna i mitt liv! reykjavik levde verkligen upp till sitt rykte. Det kryllade underbara personligheter överallt och vi hakade ihop med en hel massa sköna typer, bla en trollkarl och en kille som hade en fetich för filmjölk. Jag fick dock världens fetaste skavsår på foten så halva natten gick jag runt med en sko.

När kvällen började lida mot sitt slut och klockan var 2 gick vi lydigt till närmaste pizzahak för att klämma en pizza. Väl på väg hem kom vi på att krogarna inte var Svenska och stänger vid 2 utan isländska. Vi hade alltså 3 partytimmar kvar! Det var bara att vända och dansa vidare. när klockan var fem var det två otroligt halta(skavsår) svenskar som förvirrat letade efter ett kyrktorn. Vi hittade det tillslut och kröp belåtet ner i våran mysiga säng, som de nuckor vi äro. När vi vaknade dagen därpå var det ca 50grader i bilen och kyrklockorna ringde för fullt. mysigt värre! Det är bara en tidsfråga innan vi gör en favorit i repris, landcruisern kommer bli vårt nya hem och den kommer från och med nu befinna sig i Reykjavik varje ledig helg!






Slynan Björk.

Nu har big fat mama lämnat går´n igen (reds. anm Big fat mama är min chef som för övrigt max väger 50kg). Denna vecka är tack och love en lugn vecka. Det finns helt godkända anledningar till att jag inte har uppdaterat och det är helt enkelt att när Big fat mama är hemma så jobbar vi mellan 8.30 och fram tills vi stupar. Det är fint väder här igen, jag springer runt i bikini och gör reklam åt oss:P.

Det har varit en rätt tuff tid nu ett tag, vi har nämligen samarbetat med en slyna till guide som anklagar mig och Veronica att vara pissiga polacker som inte ser ut att vara äldre än 14år och således inte inger någon respekt alls. Hon har ljugit som en gris och även anklagat oss för att orsakat en ridolycka som hände (det var en mesig olycka o det hände ingenting annat än att hästarna skenade). Hon tutade i gästerna att vi sög och på så sätt skrev det även det i utvärderingen vilket ledde till att Ishestars högsta chef kom och skulle "kolla upp oss". Tack och lov vet chefen att slynan är en slyna och var på så sätt på vår sida. Det hela slutade bra men jag kan lova att om man jobbar som en vettvilling 12h/dygn vill man inte höra att ´man är en omogen konfirmationsflicka som inte kan någonting. Då känns det av någon anledning som om det inte är värt det...Blå lagunen (foto Verner) Äntligen har jag besökt detta mytomspunna ställe! Värt!
¨
Nåja nu har vi eliminerat slynguiden och lever livet här på gårn. Nu är arbetet under normala arbetstider och består mest i att glassa runt på flotta töltmopeder i bikini. Veronica och jag har inlett en eftersökning efter killar mellan 20-30år. Vi har gjort en lista där vi skriver ner ALLA mellan 20-30 som vi ser i vår närmiljö. Vi har hållit på med detta i en vecka och hittils står det EN person på listan! Vi har alltså under en veckas tid sett EN människa mellan 20-30!!! Och jag lovar att vi ser en hel del människor i vårt jobb, det kryllar av den överallt men uppenbarligen är de i helt fel ålderskategori.¨

Gullfoss

Därför har jag och Veronica bestämt att vi i helgen ska ta bilen och fara till Selfoss. Selfoss är islands tredje största stad men ändå kan man nog jämföra storleken med Brunflo/ Vindeln. Där är planen att vi ska rajtarunt på den enda pubben och sedan sova i bilen. Jag ser hemskt mycket fram emot att ta av mina ridbyxor!


Nä nu ska jag ut i solen och rida!


blekfeta svenskar í varmkälla



Jag spanar ut över våra ägor en underbart vacker junikväll