Island goes midsommar


Nu har Ása och Hjalti, mina bossar, farit ivæg med 20 turister över Kjölur. De kommer inte tillbaka förænn om tvá veckor, och nær katten ær borta dansar ráttorna pá bordet! Idag ær min första lediga dag sen jag kom hit och jag kan lova att det nog aldrig har varit sá skönt med sovmorgon. Den senaste veckan har Veronica och jag málat, stædat, fixat utrustning, málat och málat. Hela jag ser ut som en prickeigkorv eftersom jag envisas med att jag skall bli brun i sommar sá har jag málat i bikini, resultatet blev væl sádær!

Jag och bossen myser is solen.

Tro det eller ej men det ær fantastiskt væder!

Efter en snaps pá midsommarafton. Sandra goes Sagan om Ringen "Rabarber edition".
Hær dris det hæstar med fyrhjuling

!
hemskt förföriska slavpolacker goes Midsommar!


Jag har lært mig en hel massa livsviktiga saker i veckan:

  • Tappa aldrig en brandslæckare pá smalbenet! Det gör mycket och ditt ben kommer vara förevigt blátt.
  • Alla individer av den manliga könet som bor hær pá landsbygden ær antingen bögar, dværgar eller över 40ár gamla.
  • Alla guider ær snobbar, de förvæntar sig att du ær dum i huvudet och de kan ingenting om hæstar.
  • Om du har málat hela værlden vit sá finns det fortfarande fler staket att mála.
  • Det finns faktiskt inget roligare æn att driva en galen hæstflock frán hæstryggen!
  • Det finns tuppar som tror att de ær hundar.
  • Oom en tupp blir full kan den inte gala
  • Nær du tror att du ær helt slut och kommer falla ihop i en hög pá golvet kan du fortfarande jobba i ca 6h till.
  • Pá island slipper man klippa græset, man slæpper bara ut hæstarna i trædgárden.
  • Min favorit pá gárden ær en fyrhjuling.
  • Underskatta aldrig det svenska spráket!

Jag saknar er!


Snabb uppdatering

Hur mánga dagar har jag varit hær nu? Jag vet inte vilken dag det ær eller hur mánga dagar jag varit hær. Det enda jag vet´ær att klockan´ær 21.30 och att jag inte har ætit middag. Jag har verkligen tokjobbat sen jag kom hit. Veronica och jag ær Ásas smá polacker. Vi har jobbat frán 9-21 alla dagar utom en dá vi jobbade frán 9-02.00=S. Det kommer bli sá hær mycket jobb ænda fram tills söndag dá mina chefer sticker ivæg pá længtur i tvá veckor med en massa turister. Det ær det vi förbereder nu. Trots allt jobb sá behöver jag bara titta ut genom fönstret för att bli fullstændigt tillfreds med mitt liv. Jag ælskar Island.Jag och Sindri 2007

Arlanda

Jag älskar att resa. Det´är ju inte särskilt ovanligt, men jag älskar själva resan dvs tiden från det man lämmnat hemmet tills att man är framme på rätt destination. Det är något med alla förhoppningsfulla människor som gör hela atmosfären på arlanda, tåget, flyget, busstationen speciell. Det är också lite av en sport att gissa vilket land människor ska åka till. Det blir ju dock bara spekulationen så länge man inte frågar dem rakt ut eller stalka´r dem fråm till deras gate. Vart ser jag ut att åka? En ensam blek, mörkhårig tjej med påsar under ögonen och rufsigt hår. En tjej som har världens största vandringsryggsäck och en datorväska i handen, vart åker hon? Inte på någon glassig chater för då har man vännerna och en fin resväska med. Nä det syns nog att jag ska göra något annat, ut på ett äventyr utöver det vanliga.

Denna gång blev dessutom min restid extra lång eftersom flyget med det ena flygbolaget blev inställt så jag fi´ck flyga idag istället för igår. Jag hann heller inte boka om mitt anslutande flyg från umeå. Detta betyder att jag hade exakt 22 timmar på mig på arlanda =S.

Eftersom det råder hård konkurrens mellan sovplatserna på arlanda var jag snabb med att sno åt mig tre sköna fotöljer som bildade en mysig säng. Där satt jag och åt godis, läste och tittade på folk hela kvällen. Som ni kanske vet så är jag bäst på att sova på konstiga ställen, därför dröjde det heller inte länge innan jag sov som en spädgris. Till mitt stora förtret blev jag dock väkt mitt i natten av en vakt som surt sa att jag inte fick sova där. Det blev alltså så att jag fick ge mig ut på jakt efter en ny boplats. Detta mission var dock omöjligt eftersom ALLA bänkar, fotöljer och stolar nu var upptagna. Förtvivlat trodde jag där ett tag att jag skulle få sova på golvet, men tillslut hittade jag en träbänk som var tillräkligt lång för att jag skulle få plats, men bara om jag drog dit en stol som jag hade huvudet på=). Bänken låg dessutom mitt i vimmlet, Där sov jag som en stock och vaknade av mitt alarm klockan nio. Då var alla affärer öppna och det myllrade av folk, något som den sovande Sandra inte alls hade noterat. konstaterat är att jag skulle bli en ypperlig uteliggare!

Nu Är det vara några timmar kvar tills mitt plan går och jag lämmnar regnet i Stockholm bakom mig och byter ut det mot regnet i Reykjavik. Det regnet som jag föredrar!

När jag landar på Island kommer det inte gå att nå mig via mitt vanliga nummer´, om ni vill ha mitt islänska nummer få ni höra av er via mail.

So long alla mina kära!

Jag kommer sakna er något otroligt!

Rapport från Bodö

Jag har haft en helt otrolig vecka!! Fanstastiskt väder, världens bästa klass och världens coolaste havsvarelser.



Det började bra med att däcket brann på ditvägen! Vi fick leka brandmän och släcka med vattenflarror.

Men tillslut kom vi fram till Bodö. Jag måste nästan säga att islands skönhet kan slänga sig i väggen. Här var det helt enkelt obeskrivligt vackra vykortsbilder i bakgrunden.


Dagarna ägnades åt exkursioner där vi fick utforska den marina miljön.

arterna undersöktes grundligt. Här provar jag hur bra snärt en viss brunalg kan ha genom att piska sven. Svnärten var bra!

Som de vetgiriga biologer vi är så skulle vi smaka på allt! Här är en sjöborre som blivit slaktad för att vi ska få smaska i sig dess råa könskörtlar. Gott!

En kungsfisk. Mycket delikat!

En trut. Smakade inte denna art men skulle tro att de är mumsiga.

Jag och min nya kompis (som jag sedan filéeade och åt upp). Det är en havsmus.
Jag och den snygga marulken. helt klart godast av alla. Har ett ca kilopris på 300kr/kg färsk.
En av alla vykortbilder som togs.
Resan avslutades med en fiskfest. Här skådas jag, Sven, Micke och vår doktorand Kristin.
Vi svullade i fisk! Äter man mycket behövs mängder med öl....
Det blev en av de roligaste klassfesterna. Det skrattades,pratades, brottades, spottades, åts (allt från marulk till hela krukor med dill). Här har jag och Micke  wasabiätartävling. Ni kan ju gissa vem som vann=)
Jag, ANneli och Natalie. Det här var troligen det sista vi gjorde med hela klassen, höst kommer alla försvinna med vinden åt alla håll och kanter. Att den här resan var schemalagd tid var det nog ingen som ens tänkte på, men det var ialla fall den roligaste schemalagda lektionerna jag har haft hittils=).

Tr

Bodø

Imorgon åker jag till Bodö på ekologiresa med klassen! Vi ska nagga lite i kanten på marinbiologin som vi inte ägnat någon tid hittils. Vi ska bland annat tråla fisk! Gör roligt! Mina förhoppningar är att jag kommer få äta massa fisk och kika på många spännande arter. Jag har OTROLIGT mycket packaning eftersom vi ska ha med all mat själva och sen finns det ingen köksutrustning på stället vi ska bo. Dessutom har jag med mig vinterkläder eftersom vi har blivit förvarnade att det kan vara otäckt väder. Tur att vi laddat upp med en hel del etanol som sägs göra att man inte känner kylan ;). jag har glömt minneskortet till kameran hemma men jag hoppas jag kan sno lite bilder från någon i klassen. ett torrt inlägg men det ska bara fungera rent informativt!

Det är fint i norge!


Sommar!


nu är den glassiga årstiden här!
Äckel ernst kommer och knackar på sommarstugan och frågar om det finns några snälla barn där! Passa er!

Men:
Världens sommrigaste film på några av världens bästar organismer: Bror och Sindri.


http://www.youtube.com/watch?v=UzU2InWYHGA&feature=channel_page